Ibiza klaar voor Ebola

10 oktober 2014 Redactie 251

ebola-overlegIBIZA - De staf van het ziekenhuis Can Misses in Ibiza zegt klaar te zijn om een met ebola besmette patiënt te ontvangen. Het ziekenhuis heeft gewerkt aan een protocol in samenwerking met preventieve diensten en het ziekenhuis Espases op Mallorca.

Sinds maandag is er ook nieuwe beschermende kleding voor het personeel, wat is opgeschaald van niveau 2 naar niveau 4, waardoor de gezondheid van de medische staf gegarandeerd kan worden mochten ze een ebola geval moeten behandelen. Op de nood afdeling van het ziekenhuis is een speciaal gedeelte wat hermetisch kan worden geïsoleerd van de rest van het gebouw. De daar gebruikte materialen en kleding zullen na gebruik worden vernietigd.

Gisteren was er een briefing voor het personeel wat mogelijk ingezet moet worden bij een besmettingsgeval en die werd bijgewoond door zo'n 50 medewerkers. Vanaf vandaag zullen er dagelijks speciale trainingen plaatsvinden tot 30 november waarin het personeel nog verder wordt aangescherpt.

Op het moment dat er een verdacht geval van ebola wordt ontdekt begint het protocol. Er zal extra gelet worden op de criteria (hoger dan 38,3 ° C koorts, hoofdpijn, braken, diarree, etc) en epidemiologische criteria (detecteren of de patiënt in gebieden is geweest waar ebola voorkomt, of dat de patiënt in de laatste 21 dagen in contact is geweest met een persoon of een dier wat besmet is met het virus), zo liet het hoofd van de interne geneeskunde, Ramón Canet, weten.