Ibiza maakt zich op voor cyber aanvallen

16 mei 2017 Lisa 257
Ibiza maakt zich op voor cyber aanvallen

De overheid van Ibiza heeft veiligheidsmaatregelen genomen om een internationale cyber aanval tegen hun computer-systemen te kunnen voorkomen.  Deze maatregelen zijn in werking gezet na een eerdere cyber aanval, die grote gevolgen heeft gehad in Spanje.

In het ziekenhuis Can Misses is er een protocol gemaakt voor de computers om de server te beschermen. Dit protocol bestaat voornamelijk uit het blokkeren van toegang tot het internet en het downloaden van externe e-mails. Volgens de woordvoerder van de ministerie van Volksgezondheid, hebben deze maatregelen geleid tot een aantal veranderingen in de manier hoe er word gewerkt in het ziekenhuis.

Zo werden er voorheen sommige laboratoriumtests handmatig overgeschreven, maar dit gebeurd nu niet meer. Hierdoor kunnen de resultaten niet worden beïnvloed. Dit word nu zo gedaan na een eerdere cyberaanval afgelopen vrijdag, waarbij 16 ziekenhuizen werden getroffen.

Niet alleen in ziekenhuizen word de veiligheid van het computer-systemen verhoogd, ook op openbare locaties zoals het vliegveld zullen er diverse aanpassingen komen.