Ibiza ontvangt 20 miljoen van toeristenbelasting

19 oktober 2018 Redactie 363
Ibiza ontvangt 20 miljoen van toeristenbelasting

Ibiza krijgt dit jaar 18% van de totaal opbrengsten van de ‘sustainable tourism tax’, ook wel bekend als de toeristenbelasting of ecotax. Het eiland zal 20 miljoen euro uit de belastingpot ontvangen, wat zal worden uitbesteed aan nieuwe projecten om de voorzieningen van het eiland te verbeteren. Dit maakte het Consell vandaag tijdens een persconferentie bekend.

 

Sinds 1 juli 2016 moeten alle toeristen die naar de Balearen op vakantie gaan, dus inclusief naar Ibiza en Formentera, extra belastingen betalen per nacht dat ze op het eiland verblijven. De Ecotax Balearen wordt gebruikt met het doel om de omgeving te behouden en de kwaliteit van het toerisme op de Balearen te verbeteren. Er komen jaarlijks vele miljoenen toeristen naar de eilanden en met deze belasting willen ze het prachtige landschap behouden en de ecologische gevolgen van het toerisme compenseren.

 

Dit jaar zullen er een hoop nieuwe projecten uitgevoerd kunnen worden op Ibiza mede dankzij de financiering van de toeristenbelasting. Zo zal er onder andere een nieuw zuiveringsinstallatie van afvalwater in Portinatc geïnstalleerd worden, en de kathedraal van Ibiza zal ook worden gerestaureerd.