Ibiza populair als last minute bestemming

23 augustus 2012 Redactie 240

Ibiza last minuteZoekopdrachten op boekingssite Hotels.com laten zien dat een groot aantal Nederlandse reizigers deze zomer ‘last-minute’ een zonnige bestemming zoekt. De populariteit van enkele bestemmingen ronde de Middellandse Zee nam in juli – een overwegend natte maand in eigen land – sterk toe ten opzichte van een jaar geleden.

Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar de Tunesische badplaats Sousse het sterkst stijgen in juli. Nederlanders zochten er bijna vijf keer vaker (487%) naar hotels dan een jaar geleden. Het aantal zoekopdrachten naar strandbestemming Hammamet in Tunesië nam eveneens sterk toe (282%). De afgelopen maand waren ook andere bestemmingen rond de Middellandse Zee populair onder Nederlandse reizigers. Op Ibiza werd ruim vier keer vaker dan een jaar geleden gezocht naar hotels in de plaats Santa Eulalia del Rio(412%). Het aantal zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar hotels op Kreta steeg met 281% en hoofdstad Ajaccio op het Franse eiland Corsica steeg met 261%. In Spanje zochten Nederlanders opvallend veel vaker dan vorig jaar naar Mogán op Gran Canaria (256%) en naar Menorca (248%).

Dichter bij huis waren vooral de Belgische Ardennen in trek, met een stijging van 262%. Verder weg zochten Nederlanders veel vaker dan een jaar geleden naar Ko Tao in Thailand (282%), Willemstad op Curaçao (256%), Sal op de Kaapverdische Eilanden (254%) en Kralendijk op Bonaire (235%).