Ibiza stad verzuipt in het water

19 augustus 2015 Redactie 252

noodweer-18-08-2015IBIZA - De inwoners van Ibiza stad waren gisteren weer getuige van chaos en wanorde door een enorme hoosbui. De stad stond voor een groot deel onder water.

Tot 21:00 gisteravond hadden de lokale meteo stations al een neerslag gemeten van 37,4 liter per vierkante meter. Op de luchthaven werd tussen 19 en 21 uur 32,8 liter per vierkante meter gemeten.

Het beeld wat volgt op de neerslag is inmiddels bekend bij de inwoners: straten lopen onder, riolen puilen uit, verkeersopstoppingen en ga zo maar door. Niet echt een staaltje van moderne infrastructuur op zijn zachtst gezegd.

In het havengebied werden vrijwilligers ingezet die samen met de brandweer ondernemers en bewoners hielpen om de gigantische hoeveelheden water te stuiten dan wel weg te pompen. De brandweer werd overspoeld met meldingen van burgers en bedrijven.

Jesus werd het zwaarst getroffen door het noodweer en ook daar moest de brandweer op verschillende plaatsen assistentie bieden. Vooral het lager gelegen deel van Jesus moest het ontgelden.

Maar ook Figueretas kreeg haar portie, want daar komt veel water van hoger gelegen gebieden uit. De meeste auto's stonden tot de helft van de wielen in het water.

De tunnels in de weg naar de luchthaven leden ook onder de gevolgen van de neerslag net zoals dat zaterdag al het geval was. Drie auto's liepen er vast in het water waardoor ze moesten worden weggesleept.

Op de ringwegen rondom Ibiza stad waren zeven aanrijdingen door het noodweer, allemaal met uitsluitend blikschade.