Ibiza verzet zich tegen de komst van Temptation Island programma

11 mei 2021 Redactie 753
Ibiza verzet zich tegen de komst van Temptation Island programma

Verschillende groepen op Ibiza, waaronder de vijf gemeenteraden van het eiland, hebben de handen in een geslagen om de komst van een programma dat lijkt op Temptation Island tegen te gaan. Gezamenlijk ondertekenen zij een manifest waarin ze zich verzetten tegen de opnames van desbetreffende televisieprogramma.

 

Het programma zou gestreamd moeten worden op Netflix en zou sterk lijken op het controversiële Temptation Island. De ondertekenaars van het manifest vragen zich af of ze willen dat “Ibiza synoniem wordt voor trash TV”.

Daarnaast vullen ze nog aan dat “wie liefde voelt voor het eiland vol biodiversiteit of voor een werelderfgoed zal begrijpen dat het imago van Ibiza ernstig kan worden beschadigd” en “hoewel het kan zijn dat een dergelijke product voor een bepaalde sector inkomsten kan generen, dit op lange termijn niemand ten goede komt”.

 

Anti trash-tv

Om te proberen de opname van het programma tegen te gaan, verwijzen de ondertekenende verenigingen naar een document dat in 1997 werd ondertekend waarin de term Trash-TV werd gedefinieerd als een manier van televisie maken die wordt gekenmerkt door het uitbuiten van morbide, sensatiezucht en schandalen als aantrekkingskrachten voor het publiek.
 

Het zou overigens best eens ovet Too Hot To Handle 2 kunnen gaan.. Valt dit onder Trash TV vind jij?