Ibiza winterclubbing: Moma

27 januari 2013 Redactie 277

moma-ibizaWe schreven het al eerder dat er in de winter steeds meer te doen is op Ibiza. Dit werd vannacht nog eens onderstreept toen we gisteravond tijden SexyNchic in Beachclub Sirocco een bandje omkregen wat de uitnodiging was voor een afterparty bij Moma. Wij hadden er nog nooit van gehoord en toen Sirocco de deuren moest sluiten was er nog voldoende energie in de benen om Moma een kans te geven. Bovendien bleek dat toen we Liron (Kabale und Liebe) even spraken en hij ons vertelde dat hij ook op de afterparty zou draaien.

De rit van Sirocco naar Moma bleek een bijzonder korte rit. Moma is gelegen onder hotel Gran Garbi in Playa den Bossa. Het parkeren van je auto kan je in de zomer beter doen op de grote parking achter La Sirena (bij de kermis), maar in de wintermaanden is dit soort ongemakken niet van toepassing. Een plekje bijna voor de deur sloot goed aan bij het plan om de jassen in de auto te laten. Dat hadden we bij Sirocco niet gedaan en daar bleken ze geen garderobe te hebben waardoor de hele avond met onze jassen liepen te sjauwen. Door de prachte entree kwamen we de trap af in een soort tussenhal, die later als rookruimte werd gebombardeerd door de bezoekers. In diezelfde hal bleek een heuse garderobe aanwezig te zijn, dus de jassen hadden dit keer wel mee gekund. Een garderobe is naar onze mening toch wel een must als je in de winter een beetje hart voor je publiek hebt.

[caption id="attachment_4711" align="aligncenter" width="600"]moma-entree Moma entree[/caption]

Enigszins afgekoeld door het ritje en de korte wandeling naar de club was het bijzonder aangenaam te noemen dat de zaak binnen op een fijne temperatuur was gestookt. De muziek klonk al meteen prima. We kwamen meteen ook weer veel mensen tegen die we kenden waardoor het ons even is ontgaan welke dj de boel op mocht warmen. Na het bekende 'hoi', kussen en voorgesteld worden namen we de zaak eens goed in ons op. Er is 1 grote zaal met bij binnenkomst direct links een lange bar. Aan de andere kant van de zaak vind je nog een flinke bar terug; beiden met voldoende personeel. En daar ontbreekt het nog wel eens aan in de clubs op Ibiza. Halverwege in de zaal is in het midden de dansvloer, aan één kant geflankeerd door een kleine verhoging met de beroemde koorden er voor en luxe banken, in de volksmond beter gekend als V.I.P. Precies tegenover de V.I.P. staat aan de andere kant van de dansvloer de dj booth op dezelfde hoogte als de dansvloer zelf. Niet bijzonder groot qua afmeting, maar de in de booth aanwezige apparatuur was bijzonder professioneel. Vanuit de booth werd er geluid aangestuurd zoals we dat op Ibiza in de meeste clubs gewoon zijn.

[caption id="attachment_4709" align="aligncenter" width="600"]moma-ibiza-dansvloer De dansvloer van Moma[/caption]

Het geluidssysteem bleek toen we een half uurtje binnen waren een verrassend hoog en goed niveau aan te kunnen en over de aanwezig lichtspeeltjes kan alleen een kniesoor klagen. Van lasers tot rookmachines, het hele assortiment is er aanwezig. Kabale und Liebe nam het al snel over van de dj die normaal gesproken de ondankbare taak heeft slechts het publiek op te warmen; iets wat bij een after uiteraard meestal niet meer hoeft, dat opwarmen. De kenmerkende Balearen Deephouse bracht het inmiddels in grote getale aanwezige publiek naar hoger sferen. En als we spreken over aantallen dan schatten we dat er toch zo'n 800 man op deze after van Sexynchic waren afgekomen. Voor wie het interesseert, de toiletten waren ruim, boden voldoende capaciteit (VIP had een eigen toilet zelfs), de bediening was er vriendelijk en professioneel (dus lekker snel), evenals de onopvallend aanwezige beveiliging (voormalige Space portiers als ik het goed heb gezien). De drank prijzen vielen wat tegen; 8 euro voor een cola (wel in een glas, met het flesje er bij) is voor een afterzaak een tikkeltje aan de hoge kant. Maar als je er voor terug krijgt wat wij er bij deze eerste kennismaking met Moma voor kregen, dan ben je die prijs snel vergeten. Dit kan de komende zomer nog wel eens een hotspot gaan worden!

[caption id="attachment_4712" align="aligncenter" width="600"]moma-daglicht De entree bij daglicht[/caption]

www.facebook.com/momaibz