Ibiza zwaar getroffen door de storm

23 oktober 2019 Redactie 2785
Ibiza zwaar getroffen door de storm

De stormen veroorzaakte veel schade totaal 142 incidenten veroorzaakt in de archipel als geheel. Volgens het noodcoördinatiecentrum 112 waren er woensdag om 9.00 uur 100 incidenten geregistreerd op Mallorca, 37 op Ibiza en 5 op Menorca.

Het ernstigste incident vond gisteren plaats in Cala Gració, in Sant Antoni de Portmany, waar drie werknemers gewond raakten doordat ze door een tornado werden meegesleurd op de bouwplaats, waar ze beschermd waren tegen wind en regen. Twee van de gewonden zijn al ontslagen, maar één van hen blijft in de eenheid Neurochirurgie van de Polikliniek.

De gemeente waar meer dan 200 omgevallen bomen zijn geteld en waar de weg van Sant Antoni naar Santa Gertrudis, waar men bezig is met het herstel van de doorgang naar het verkeer, is echter nog niet weer normaal. Hoewel de weg vandaag de hele dag afgesloten blijft, wordt er verslag uitgebracht door de Consell de Ibiza.

Daarnaast zal het Can Coix sportcomplex ook een paar dagen nodig hebben om weer normaal te worden, omdat de ramen gebroken zijn en het dak is opgetild. In sommige gebieden van de gemeente Portmanyí is ook de elektriciteitsleiding aangetast en veel huizen zijn nog steeds niet in staat om het licht te herstellen.

Het lijkt erop dat de storm wegtrekt, dus de AEMET heeft de waarschuwingen voor Ibiza en Formentera gedeactiveerd, hoewel regenval niet is uitgesloten in de middag, en verlaagt het alarm van oranje naar geel op Mallorca en Menorca.