Iedereen kent er wel één

09 februari 2020 Redactie 1112
Iedereen kent er wel één

Deze elf verschillende soorten type mensen kun je vinden op Ibiza. Als je weleens op het eiland bent geweest herken jij ze waarschijnlijk alle elf wel.

 

1.De wannabe hippie

De wannabe hippie herken je aan haar kleding, veel wit met felgekleurde tinten en bloemen erop. Een pols vol met armbandjes van touw en kettingen met het hippie teken of nep bloemen. De wannabe hippie is het uithangbord van de Las Dalias hippiemarkt, want volgens hun is dat het echte Ibiza.

 

2. Het ''meer van de kaart dan dit is niet mogelijk, hoi, wij zijn Engels'' type
Rond het middaguur trekken Engelse meisjes in San Antonio en Playa d'en Bossa massaal naar hun hotelkamers om een hele laag make-up op hun gezicht te smeren. Vlak voor zonsondergang komen ze dan weer compleet geplamuurd naar buiten, klaar om zich zo genant lam te zuipen dat Geordie Shore er kinderspel bij lijkt. Ergens op de wereld is het toch al vijf uur?

 

3. Het ''ik gooi super graag mijn geld over de balk'' type
Deze persoon rijdt in een Ferrari of een soortgelijk merk en huurt zonder knipperen voor een paar honderd euro een bedje bij Blue Marlin. Daar horen natuurlijk een paar flessen champagne ''van het beste soort'' bij.

 

4. De beroemdheidsjager
Dit type is eigenlijk alleen naar Ibiza gekomen om de beroemdheden te spotten. Hij/ zijn kijkt angstvallig vaak op internet om te checken waar Patty Brard nu weer is. Als je wilt weten van wie die zwarte jacht is, die nu al een week in de haven van Ibiza stad ligt, vraag je het aan de beroemdheidsjager. Diegene weet het ongetwijfeld.

 

5. De ultieme kakker
Dit type heeft ondanks de warmte altijd zijn brogues en trui aan. Pfoe, je zou zo iemand toch per ongeluk met teenslipper betrappen, dat zou een doodzonde zijn. Op een zeldzaam moment spot je de ultieme kakker op Ibiza met een wit linnen broek en vlotte instappers, wel zo lekker fris.

 

6. Het ''Oude-Zuid'' type
Deze persoon vertrekt samen met een paar andere families uit Amsterdam Oud-Zuid gezellig samen naar Ibiza, om daar gezamenlijk een villa te delen. Wel zo handig, kunnen de kids elkaar vermaken terwijl papa en mama een rosétje drinken.

 

7. De zonnebrillenverkoper
''Helle! Hallo! I have some nice Ray Bans, new collection! I make a good price for you, my friend!''

 

8. Het naïeve gezinnetje
Het naïeve gezin heeft gehoord dat Ibiza echt een ontzettend leuk familie-eiland is. Dit gezin heeft vol enthousiasme een week Playa d'en Bossa geboekt, om er daar achter te komen dat slaap er in ieder geval niet van gaat komen de aankomende week. Zo een gezin is te herkennen door kleding, die een paar jaar geleden in de mode was te dragen en zijn eigen schepjes en emmertjes mee neemt naar het strand.

 

9. De losgeslagen moeder
Deze moeder dropt haar kinderen het liefst de hele week bij een ander gezin om zelf helemaal los te gaan in de clubs. Om na de vakantie weer terug te keren naar een chaotisch leven in Nederland waarin bakfietsen, papjes en de kinderen naar tennis brengen centraal staan.

 

10. De yogi
Dit type kent verschillende gradaties, van oprecht zen naar ''ik ben zen omdat het moet''. In het laatste geval gaat het meestal om een vrouw die in het dagelijkse leven ergens PR-manager is en stress uitgevonden lijkt te hebben, maar op Ibiza ''even helemaal lekker tot rust kan komen''. Met de telefoon in de hand natuurlijk.

 

11. De ''ik koop club-kleding zodat iedereen weet dat ik op Ibiza was'' type
Dit type is hoogst waarschijnlijk alleen naar Ibiza gekomen, omdat hij/ zij Verliefd op Ibiza heeft gezien. Eerst even alle plekjes uit de film opzoeken, daarna de stad in voor souvenirs. In de koffer mee terug gaan standaard een paar hippiegewaden, een ''Fuck me I'm Famous'' shirt en een stuk of drie Pacha- shirts. Tja, iedereen moet toch zeker kunnen zien dat je op Ibiza bent geweest?