Illegale nederzetting ontmanteld

19 oktober 2016 Redactie 244

illegaal-bouwselSANTA GERTRUDIS - De politie heeft samen met medewerkers van de gemeente een illegale nederzetting ontmanteld in de buurt van Santa Gertrudis. De plek bood plaats aan ongeveer twaalf personen. De eigenaar beweerde dat de plek een tempel was die geheel gewijd was aan de god Bes.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Mederwerkers van de politie en de gemeente van de stad Santa Eulària hebben een illegale nederzetting ontmanteld met een capaciteit voor 12 personen, die was gevestigd in het gebied dat bekend staat als S'Emissora in Santa Gertrudis de Fruitera. De beheerder van het bouwsel heeft gesteld dat het een tempel gewijd aan de god Bes was en had de gemeente om toestemming gevraagd. Deze toestemming was door de gemeenteraad niet gegeven. De nederzetting is geheel ontmanteld en leeg geruimd en wat rest is het herstel van de natuur ter plaatse.
Afgelopen mei ontdekte de politie op het agrarische perceel van 9900 vierkante meter een aantal bouwsels die als woonruimte waren ingericht zonder dat er vergunning voor was afgegeven. Er stonden ook verschillende tenten en caravans op het terrein. De eigenaar kan een boete van 62.600 euro tegemoet zien. Zuur, want de eigenaar is een persoon die de locatie had verhuurd en eigenlijk geen idee had wat er op zijn terrein afspeelde. Het boetebedrag kan overigens nog flink oplopen als het herstel aan de wegen naar de locatie en het terugbrengen van de natuur in de oorspronkelijke staat worden gelast door de overheid.

[/s2If]