Illegale verhuur onder druk

28 november 2014 Redactie 263

te-huur-appartementIBIZA - De bewoners van Ibiza kunnen met een gewone baan de huizen op het eiland niet meer betalen. Dat was voor een aantal een reden om een petitie te starten en de resultaten aan te bieden aan de overheid.

In de petitie wordt gevraagd om een betere controle op de illegale verhuur van voornamelijk appartementen. Het is sowieso niet toegestaan om onder te verhuren, aan toeristen te verhuren, of om een kamer te verhuren als je zelf huurder bent. Ook eigenaren krijgen geen vergunning om hun appartement voor korte duur te verhuren.

Nu de overheid gezien heeft dat het menens is, hebben ze beloofd om het Ministerie van Toerisme aan te sporen om de controles zo snel mogelijk op te voeren qua intensiteit. Als de woningen niet meer beschikbaar gesteld worden voor de verhuur aan toeristen dan zal de situatie op de huurmarkt veranderen. Omdat er dan veel appartementen leeg zullen blijven staan, zullen de eigenaren snel met minder genoegen nemen en komen de prijzen weer op een normaal niveau, zo is de gedachte van de mensen die de petitie getekend hebben. Zo'n 1.780 mensen tekenden de petitie.