Inbraakgolf bij stranden

07 september 2014 Redactie 252

autoinbraakIBIZA - Ondernemers uit de autoverhuursector en glasreparatiebedrijven luiden de noodklok. In juli en augustus worden er dagelijks tientallen ruiten ingeslagen van voornamelijk huurauto's.

De slachtoffers zijn over het algemeen toeristen en geen lokale bewoners. Sommige bronnen spreken zelfs van soms wel honderd auto's op één dag. De criminelen hebben het voorzien op spullen die toeristen mogelijk achter laten in de huurauto als ze naar het strand gaan. Er zijn een aantal hotspots waar meer ingebroken wordt in voertuigen dan op andere plaatsen zoals Cala Bassa en Playa d'en Bossa, met name het gebied bij Bora Bora.

Maar ook bij de stranden van Salinas, Cala Jondal en Cala Comte is het vaak prijs volgens Elias Escandell, eigenaar van een autoverhuurbedrijf. Omdat de ruitschade niet onder de dekking van de verzekering valt van een huurauto, doen de meeste toeristen geen aangifte en daardoor ontstaat er een scheef beeld bij de overheid. De autoverhuurders en reparatiebedrijven zien echter de werkelijkheid en spreken over een ware schande.

Volgens de verhuurders begint het glasseizoen in de eerste week van juni en het eindigt in de laatste week van september.