Inbraakgolf verontrust bewoners

12 augustus 2015 Redactie 243

politiebureauSAN JOSE - Inwoners van San Jose, Santa Eulària en San Antonio hebben de krant Diario de Ibiza opgezocht om ruchtbaarheid te geven aan een grote inbraakgolf.

De meeste inbraken op Ibiza bereiken al lang de krant niet meer en veel toeristen doen vaak geeneens meer aangifte van inbraken. Maar het aantal inbraken neemt hand over hand toe in woningen, landhuizen, villa's en appartementen op het eiland in de afgelopen weken. Deze golf treft vooral (tijdelijke) woningen van welgestelde toeristen. Maar ook permanente bewoners worden getroffen door de inbraken.

De Guardia Civil wil niet bevestigen dat deze inbraken hebben plaatsgevonden en ook geen informatie geven met betrekking tot gaande onderzoeken.

Een van de getroffen gebieden is de urbanisatie Vista Alegre in es Cubells, waar talrijke villa's verhuurd worden aan toeristen. Er zijn een aantal inbraken geweest, maar in de persberichten van de Guardia Civil is er niets over te lezen. Ook zijn er nogal wat inbraken in de gemeente San Jose.

In Santa Eulària wordt ook ingebroken op verschillende plekken. En net zoals in de andere gevallen, handelen de criminelen snel en stelen ze vooral sieraden en contant geld. In sommige gevallen waren de bewoners gewoon thuis.

In een huis in Cala Llonga, dat door de eigenaar verhuurd wordt aan toeristen, was het al twee keer prijs dit seizoen. De eigenaar vermoedt dat de inbrekers gewoon in de gaten houden wanneer er nieuwe mensen in het huis komen. Vanuit het gebied Pueblo Los Espárrago komen ook meldingen van inbraken.

Bij de krant werden ook twee gevallen gemeld van inbraken in villa's op het platteland bij San Antonio waarbij in beide gevallen werd ingebroken terwijl de bewoners thuis waren. Waardevolle horloges en aanzienlijke sommen contant geld waren de buit.