Inbreker gepakt

20 november 2015 Redactie 242

inbreker-mateuSAN ANTONIO - Agenten van de Guardia Civil van San Antonio hebben een 27 jarige man aangehouden op de verdenking van een woning inbraak op 21 oktober in het dorpje San Mateu.

De man werd aangehouden toen de politie hem zag rijden in hetzelfde voertuig als het voertuig wat door door getuigen was opgegeven. Die hadden de wagen vlakbij de inbraaak weg zien rijden. De inbraak heeft plaats gevonden op het platteland tussen San Mateu en en Santa Gertrudis op 21 oktober jongstleden. Door het forceren van een deur verschafte de inbreker zich toegang tot de woning en maakte hij 600 euro contant geld en diverse computerapparatuur buit. De apparatuur werd verkocht.

Er bestaat een groot vermoeden dat de man, een inwoner van de plaats San Juan, niet alleen te werk is gegaan en bovendien denkt de politie dat hij meer inbraken op zijn naam heeft staan. Meerdere aanhoudingen worden dan ook zeker niet uitgesloten door de politie.

Binnen één maand tijd hebben de bewoners van het platteland van San Mateu San Rafael, Forada, Corona en Buscastell zo'n 40 inbraken aangegeven. In één nacht tijd vonden zelfs vier inbraken plaats.

Opmerkelijk is dat de inbraakgolf plaatsvindt in het najaar. De meeste inbraken, geschat op enkele duizenden per jaar, vinden plaats in het toeristenseizoen. Inbrekers lijken in de wintermaanden echter vrij spel te hebben. Vooral afgelegen huizen zijn een makkelijk doelwit.