Investeren in Ibiza

24 augustus 2017 Lisa 287

Naast de particulieren kopers welke op zoek zijn naar een tweede woning op ons prachtige eiland, krijgen wij steeds vaker zoekopdrachten binnen van klanten welke opzoek zijn naar een goede investering met een hoog rendement.

Een object welke is voorzien is van een huurvergunning kan al heel snel zorgen voor een extra zakcentje, gratis vakantie of een goedkope tweede woning op Ibiza. En wie wilt dat nou niet?

Zoals we allemaal weten is het aanbod van vakantiewoningen op Ibiza erg groot. Zowel de meest prachtige en luxe villa’s als woningen waar we liever niet nog een keer terug komen. Een tip voor alle toekomstige verhuurders en investeerders: kwaliteit, faciliteiten en service zijn dan ook uiterst belangrijk voor je huurders! Een woning kan er nog zo mooi uit zien, maar wanneer de slaapkamers blank staan na een regenbui raak je toch snel je gasten kwijt. Bezuinig dus vooral niet op kwaliteit.

Belangrijke vragen die beantwoordt moeten worden zijn o.a. of alle documenten en licenties bij nieuwbouw in orde zijn, of in geval van bestaande objecten het pand toe is aan renovatie en wat zijn de kosten per m² om het weer in een goede staat te brengen? Hoe de ligging en bereikbaarheid zijn. Is het kindvriendelijk? Hoeveel kamers zijn er aanwezig?

Hoe het staat met de VVE? Waar gaat het geld naar toe, zijn er openstaande posten en wat is er in het verleden allemaal besproken in de vergaderingen?

Dit zijn allemaal zaken waar je voor terecht kan bij je adviseur of makelaar.

Wanneer een woning voorzien is van de juiste documenten, een toeristen vergunning en al jaren goed verhuurd is geweest, is de garantie van een gegarandeerde cashflow daar al snel. De vastgoedmarkt op Ibiza doet het al jaren erg goed en er zit veel beweging in. Het eiland blijft populairder en steeds drukker bezocht worden. Er wordt veel geïnvesteerd in de havens, de steden, de hotels en de faciliteiten van het eiland. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een flinke waardestijging van het vastgoed op Ibiza.

Geïnteresseerd in en een woning kopen op Ibiza als investering? Laat je goed adviseren!

Onze specialisten staan voor u klaar!

 

Neem contact met ons op via [email protected]