Inzet elektrische busjes

14 maart 2016 Redactie 227

elektrische-busIBIZA - De Federatie van Merchants Marina-Port van Eivissa ondersteunt een particulier initiatief dat tijdens het zomerseizoen toeristen in kleine elektrische busjes wil vervoeren langs de complete haven van de stad Ibiza.

De service zou bestaan ​​uit een vloot van ongeveer 4 of 5 auto's, grotendeels elektrisch. Deze zouden toeristen gaan vervoeren langs de haven over de afstand van ongeveer 3 kilometer. Per kilometer betalen de toeristen van ongeveer 3 euro. Door deze lage prijs verwacht de initiatiefnemer geen boze gezichten vanuit de taxiwereld omdat de ritten te kort zijn voor de taxi's.

Het voorstel is al voorgelegd aan Havenbedrijf Balears (APB), waarvan de leidinggevenden hebben gevraagd om meer informatie over het project alvorens ze kunnen en willen beslissen. Omdat taxi's niet meer op de nieuwe promenade kunnen komen wordt er verwacht dat met de komst van deze voertuigen er weer wat leven komt op dat deel van de haven. Al jarenlang ziet de lokale horeca daar een terugloop van het aantal gasten.