Italianen overvallen supermarkt

07 augustus 2012 Redactie 254

eroski overvalDe Eroski supermarkt bij San Antonio, Can Bellotera, is op klaarlichte dag overvallen. De overval vond plaats om 12:15 en veel in de winkel aanwezige klanten waren getuige van de overval. Een man met een bivakmuts kwam gewapend met een pistool de supermarkt binnen en eiste geld uit één van de kassa's.

Met een buit van 365 euro ging hij er vandoor. De overval was een kwestie van seconden en er werd meteen alarm geslagen. Onder de politie die op zoek gingen naar de verdachte waren ook twee politieagenten in burger. Deze twee zagen een half uur na de overval bij Pujol d'en Torrent een stel lopen, waarvan de man voldeed aan het signalement wat de dienders hadden gekregen van de getuigen van de overval. Het stel werd staande gehouden en gedroeg zich meteen verdacht. Bij fouillering van het koppel werden bivakmutsen, geld en een pistool aangetroffen. Terwijl de arrestatie plaatsvond kwam er een door het stel gebeld taxi ter plaatse die ze naar de luchthaven moest brengen. Een uur later zou hun vlucht naar Italië vertrekken.

Beiden zijn overgebracht naar het huis van bewaring en zullen worden voorgeleid voor de officier van justitie. Hen zal een gewapende overval ten laste worden gelegd, waarvoor ze zich later tegenover de rechter zullen moeten verantwoorden. De man is 40 jaar en de vrouw 24.

Vorige week nog kwam het ministerie met de schrikbarende cijfers over de criminaliteit gedurende het toeristenseizoen op Ibiza. Het aantal overvallen, inbraken en diefstal (al dan niet met geweld) is in korte tijd met 60% gestegen.