Jonge Ier verdrinkt in zwembad in San Antonio

13 augustus 2013 Redactie 252

Paulus Mark GuidonEen Ierse toerist van 22 jaar oud is zaterdag verdronken in het zwembad van Casita Blanca Apartments in San Antonio. De man had in de nacht voor hij gevonden werd nogal wat drugs gebruikt, zo bevestigde de Guardia Civil.

Uit het voorlopige autopsiterapport blijkt dat Paulus Mark Guidon (geboren in 1991) drugs had gebruikt en om het leven is gekomen door verdrinking. De lijkschouwer die de autopsie heeft uitgevoerd op het Instituut voor gerechtelijke geneeskunde van Ibiza stuurt bloedmonsters, glasvocht (verwijderd oogbolvocht) en de maaginhoud naar het National Toxicology Instituut in Barcelona om de exacte oorzaak van de dood te bevestigen. De resultaten worden verwacht over ongeveer twee maanden.

Het levenloze lichaam van de Guidon werd ontdekt op de bodem van het zwembad om 12.20 uur op zaterdag. Agenten van het team van de gerechtelijke politie van de Guardia Civil in San Antonio kwamen ter plaatse, waar ze gesprekken voerden met de vrienden van het slachtoffer. Zij kwamen allemaal uit Ierland en waren op vakantie op Ibiza. Paul laat een jonger zusje en een broertje na. Zijn ouders reizen deze week naar het eiland om het stoffelijk overschot op te halen.

 

Naast dit drugs incident worden eind deze week of uiterlijk begin volgende de analyses verwacht van de bloedmonsters van de drie mannen die op 1 augustus onwel werden aan boord van een boot. De drie, twee uit Engelanf en één uit Malaga, zijn waarschijnlijk niet goed geworden na de inname van GHB. Deze stof heeft een kalmerende werking en kan lijden tot het verlies van het bewustzijn. Enige jaren geleden leek GHB een vaker gebruikte drugs op Ibiza, maar dat zwakte snel af. De laatste tijd wordt er echter steeds vaker melding gemaakt van mensen die GHB gebruiken op het eiland.