Justitie bevestigt sloop huis

18 oktober 2016 Redactie 229

[caption id="attachment_14707" align="alignleft" width="300"]resort-can-lola-politie Foto: diario de ibiza[/caption]

SAN JOSE - Op de kruising van de wegen naar Es Cubells en Es Porroig staat een huis genaamd Casa Lola. Dit huis is al jarenlang onderwerp van een juridische strijd en deze strijd lijkt nu ten einde nu justitie ook in hoger beroep de sloop van het pand eist.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het hof in Palma heeft in de zaak van Casa Lola uitspraak gedaan in het hoger beroep dat door de eigenaar was aangespannen tegen de gemeente. Die laatste had de sloop gevorderd van de constructie die alles bij elkaar zo'n 2.000 vierkante meter telt. Er staat echter nog een weg open naar een hogere rechtbank, dus het vonnis is nog niet zo definitief als het lijkt.

Op de begane grond zouden acht eenheden gesloopt moeten worden van in totaal 933 vierkante meter en 342 vierkante meter overdekte terrassen, 414 vierkante meter open terrassen, twee zwembaden van 84 en 68 vierkante meter, een bouwput van 36 vierkante meter, alsmede diverse vliesgevels van het perceel. In totaal moeten de gebouwen worden gesloopt met een oppervlakte van bijna 2000 vierkante meter. Geen van hen had de juiste vergunning.

Opmerkelijk genoeg blijkt dat er een wethouder in dienst was van de gemeente San Jose - de man werkt inmiddels niet meer voor de overheid - die mondeling allerlei toezeggingen had gedaan aan de eigenaar.  Hieraan heeft de rechter echter geen boodschap omdat alleen afspraken die zwart op wit staan bindend zijn voor de wet.
[/s2If]