Juwelier overvallen in het hart van Ibiza stad op klaarlichte dag

09 maart 2017 Lisa 216
Juwelier overvallen in het hart van Ibiza stad op klaarlichte dag

In het centrum van Ibiza stad is er gister een overval gepleegd op klaarlichte dag. De overval vond plaats omstreeks 14:15 uur nadat een medewerker de zaak net had gesloten om te gaan lunchen.

De juwelier die boven de zaak woont hoorde de keiharde klap en zag de dief die geheel gekleed was in het zwart met een motorhelm op. “De klappen van de hamer op het raam dreunde door het hele gebouw”, aldus de eigenaar. Hij rende naar beneden en liep daar de dief tegen het lijf. De dief was alles behalve geïntimideerd, ging op de vuist, en verzamelde ondertussen verder klokken door het raam. De eigenaar en omstanders gingen ondertussen op zoek naar de politie en riepen de overvaller te stoppen. De dief stopte toen een van de voorbijgangers grapte dat hij een wapen had. Hierop nam hij de benen en probeerde de overvaller per fiets weg te komen. De eigenaar ging hem achterna en bleef de dief herhaaldelijk schoppen om hem uit balans te brengen. De dief botste hierdoor tegen een boom. De politie was snel ter plaatse maar kon de dief niet meer traceren, omdat hij te ver weg was.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Tijdens zijn vluchtpoging verloor de dief zijn rugtas met daarin 2 Rolex horloges en een foelie, die hij van de dichtstbijzijnde plank door het raam had meegenomen.

“We hebben nog nooit zoiets schaamteloos gezien in Ibiza en zeker niet in de winter", zei een politieagent na de overval. De overval vond plaats op klaarlichte dag, in het centrum van de stad, op nummer 37 aan de Avenida de España de Vila.

Forensisch onderzoek

De politie doet forensisch onderzoek om afdrukken en bewijsmateriaal te verzamelen om zo de identiteit van de dief te kunnen achterhalen. Doordat de dief ten alle tijden zijn gezicht bedekt hield met de motorhelm was hij onherkenbaar. Naast buren en voorbijgangers waren ook een aantal werknemers van bars in de omgeving getuigen van de overval.

[/s2If]