Kijkcijfers 'Verliefd op Ibiza' blijven dramatisch

19 november 2013 Redactie 211

verliefd-op-ibiza-slechtHet gaat SBS6 niet lukken om de kijkers te binden aan de serie "Verliefd op Ibiza", dat wordt duidelijk als we naar de kijkcijfers kijken. Wekelijks haken steeds meer kijkers af.

De zaterdagtitel 'Verliefd op Ibiza de serie' heeft zaterdagavond opnieuw kijkers verloren op SBS6. Na vier afleveringen kan geconcludeerd worden dat het eerst zo veelbelovende programma een dikke vette flop is. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Verliefd op Ibiza de serie begon vorige maand al niet zo best met een magere 617.000 kijkers en daar zijn er nu nog maar 507.000 van over.

De serie is een vervolg op de gelijknamige film Verliefd op Ibiza, die begin dit jaar uitkwam, en werd ook daadwerkelijk op het eiland opgenomen. Het acteerwerk is ver beneden de maat en de verhaallijn navenant. Seks, feesten en jaloezie is een te makkelijk thema wat al door duizenden andere series is uitgekauwd.

Nederlanders die op Ibiza wonen zijn verdeeld in twee kampen. Het grootste kamp verafschuwt de film én de serie en een kleiner kamp hemelt de serie op. En dat dan natuurlijk niet in de laatste plaats omdat ze zelf een (gratis) figuranten rolletje mochten spelen of commerciële belangen hadden bij de opnames van de serie op het eiland.

Er zijn twee volledige seizoenen opgenomen maar de vraag is maar zeer of het tweede deel straks niet in de archieven verdwijnt. Als de kijkcijfer trend van "Verliefd op Ibiza, de serie" zich namelijk zo voort blijft zetten dan moeten ze straks mensen gaan betalen om naar de serie te willen kijken. En hiermee wordt in keiharde cijfers getoond dat niet alles waarin je de naam Ibiza gebruikt meteen verandert in goud.