De klassieke kant van Ibiza

19 augustus 2017 Lisa 257
De klassieke kant van Ibiza

Behalve elektronische muziek is er in Ibiza ook erkenning voor muzikaal talent op het gebied van de klassieke muziek. Tussen 10 Augustus en 12 September zal namelijk de meest populaire piano competitie van Europa weer plaatsvinden in Sant Carles, gelegen ten noorden van het Spaanse vakantie-eiland.

De competitie bestaat dit jaar dertig jaar en wordt om de twee jaar gehouden. Ook dit jaar zullen de meest getalenteerde jonge pianisten gevraagd worden om plaats te nemen op het podia van de Ibiza international piano competition. De juryleden zijn op een missie om nieuw en vooral jong muzikaal talent op het continent te ontdekken, want alleen pianisten onder de 30 jaar mogen deelnemen.

Met als voorzitter Prinses Irene van Griekenland heeft de competitie groot internationaal aanzien. De wedstrijd wordt vooraf gegaan door het International Music Festival van Ibiza en trekt daarom elk jaar veel bezoekers.

Dus als je de gebruikelijke house en techno op Ibiza je de oren uitkomt, zou het nog niet zo’n gek idee zijn hier volgende maand eens een kijkje te nemen!