Kleinzoon stal 4.500 dollar van zijn eigen opa om zijn Ibiza vakantie te betalen

28 januari 2019 Redactie 594
Kleinzoon stal 4.500 dollar van zijn eigen opa om zijn Ibiza vakantie te betalen

De 24 jarige dief heeft 4.500 dollar van zijn eigen opa gestolen, om te kunnen betalen voor zijn vakantie naar Ibiza. Hij gebruikte online bankieren om de dag voordat hij naar Spanje ging het geld over te maken naar zijn eigen rekening.

 

Een kleinzoon stal van zijn opa 4.500 dollar, dit heeft hij gedaan om zijn vakantie naar Ibiza te kunnen betalen. De jongen is 24 jaar oud en gebruikte online bankieren om het geld van de rekening van zijn opa naar zijn eigen rekening over te maken. De jongen is hier 17 maanden voor achter de tralies gezet. In de rechtbank hoorde de rechters dat hij in 2013 al een keer in de gevangenis had gezeten, omdat hij van diezelfde opa al eens eerder 50.000 dollar had gestolen. De dief kwam bij zijn opa thuis, met het verhaal dat hij 20 dollar aan zijn opa vroeg, dit had hij nog tegoed als een verjaardagscadeau. Twee dagen nadat zijn opa de 20 dollar had overgemaakt, werd hij gecontacteerd door het fraudeactieteam. Onderzoekers hadden ontdekt dat er duizenden dollars waren overgedragen tussen een spaarrekening en een betaalrekening, zonder toestemming. Zijn opa die nu 73 jaar oud is heeft problemen om goed te kunnen slapen en om mensen nog te kunnen vertrouwen hierdoor. Ook is de relatie die hij heeft met zijn zoon, de vader van de kleinzoon erg beïnvloed hierdoor.

De rechters spraken uit dat dit de meest persoonlijke vorm van fraude is. Vanwege dat dit al zijn tweede overtreding is, kreeg hij een vonnis van 13 maanden voor fraude en een vonnis van vier maanden voor het plegen van een misdrijf op borgtocht.