Koop kleding voor het goede doel

23 juni 2019 Redactie 767
Koop kleding voor het goede doel

Wij hebben gemerkt dat er veel reacties en onrust is ontstaan bij ons vorige artikel “het drukste jaar ooit op Ibiza”. Dat is goed om te horen, want dat betekend dat er veel zorg is voor het eiland. Om de stranden schoon te houden moet er ook afval uit de zee worden gehaald. Hierover zijn wij in aanraking gekomen met de Ibi Foundation. Wij kunnen iBi steunen om de zee en dan ook de stranden van Ibiza, een stuk schoner te houden.

Wat is iBi Free Life?

iBi Free Life is een nieuw kinderkledingmerk dat op 23 mei jl. is gelanceerd. Het merk is zich bewust van de wereld om ons heen en wil iets positiefs uitdragen.

Mensen bewuster maken van het gebruik van plastic en wat dit gebruik voor gevolgen heeft voor zeedieren in de oceaan is een van de doelen. Het merk draagt namelijk bij aan een schone oceaan en gelooft dat iedereen een verschil kan maken. Niet alleen, maar samen. Samen met de allerkleinsten.

iBi Free Life heeft een bijzonder beeldmerk, namelijk een zeeschildpad. Hij heet iBi en in juli 2017 is hij vlak bij Ibiza gered uit een plastic doek. Eenmaal bevrijd, ging de zeeschildpad als een speer zijn vrijheid tegemoet. Vandaar de naam. iBi is de inspiratie geweest voor de kinderkleding.

Waarom kies je voor iBi Free Life:

  • De kleding is gemaakt van duurzaam, ecologisch katoen;
  • Alles wordt verpakt en verzonden zónder plastic;
  • Per verkocht item gaat €5,- naar de iBi Foundation.

Er drijven zo’n 1,8 biljoen stukken plastic in de oceanen. Met de iBi Foundation steunt iBi Free Life verschillende goede doelen om het plastic uit de oceanen te verwijderen, deze blauw te houden en de stranden wit. Voor iedereen. 

iBi Free Life gaat nu al regelmatig naar Ibiza om de hoeveelheid plastic op en rondom het eiland in kaart te brengen. Uiteraard wordt er ook zoveel mogelijk plastic opgeruimd uit de oceaan. Echter, het gaat nog niet hard genoeg. Daarom is er een doel gesteld: een schip exploiteren dat gericht bezig is met het schoonmaken van de Middellandse Zee. Op dit moment zijn ze hier druk mee bezig, voor meer informatie raden we je aan om de website van de iBi Foundation in de gaten te houden.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een schonere oceaan? Neem dan zeker een kijkje in de webshop https://ibifreelife.nl.

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier een bijdrage leveren aan iBi Foundation: https://ibifoundation.nl. Alle kleine beetjes(steentjes) helpen!

Alleen met hulp van anderen kan iBi goede doelen blijven steunen en werken aan een plasticvrij oceaan.

img_1682.jpg