Kritiek heffing entreetickets

22 mei 2015 Redactie 239

Toeslag ticketsIBIZA - De voorzitter van de vereniging van Balearen disco's en nachtclubs, Jesus Sanchez, uitte gisteren felle kritiek op een door de overheid voorgenomen toeslag op entreetickets.

In het voorstel zou er een belasting van 0,75% en 1% worden geheven op de prijs van kaartjes, die volgens Sanchez spreekt van "absolute onwetendheid" bij de bewindvoerders. De sector staat volgens hem al onder zware belastingdruk.

"Ze weten weinig of niets van onze sector. Twee en een half jaar hebben lang betalen we al meer belasting dan andere horeca. Een glas Coca Cola wordt in een nachtclub belast met 11 procent meer dan dat het geval is in de rest van de horeca. De sector levert bovendien een gigantische werkgelegenheid en is één van de meest belangrijke factoren voor de bloeiende economie op het eiland".

De overheid zegt op haar beurt dat de toeslag nodig is om infrastructuren aan te passen en om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Ook zijn er plannen voor een toeristenbelasting, net zoals dat in Nederland het geval is. Dit is een toeslag op iedere overnachting van een toerist.