Lachgas in San Antonio vanaf morgen officieel verboden

29 augustus 2018 Redactie 522
Lachgas in San Antonio vanaf morgen officieel verboden

De consumptie van lachgas is vanaf morgen officieel  verboden. Voorheen was alleen de verkoop van de stikstof verboden, maar nu zal ook de consumptie ervan worden bestraft.

Eerder vorige week werd het nieuwe voorstel aan de gemeenteraad van San Antonio gepresenteerd, en naar verwachting zal dit voorstel morgen worden goedgekeurd. Echter is de goedkeuring van de maatregel volledig gegarandeerd zelfs al zou de oppositie het voorstel niet steunen , aangezien het overheidsteam nu al een absolute meerderheid heeft.

Het inademen van lachgas op straat is iets dat honderden jonge mensen dagelijks doen in San Antonio. Vanaf nu zal dit dus officieel als een ernstige overtreding worden gezien, wat bestraft zal worden met boetes tussen de 750 en 1.500 euro.

De verkoop van lachgas voor menselijke consumptie was onder het wetboek van strafrecht verboden. Dot seizoen zijn er al 30 mensen gearresteerd voor de verkoop van strafrecht, de meeste van Senegalese oorsprong.

De onbeperkte consumptie van lachgas op de straten van San Antonio, voornamelijk onder Britse toeristen, is een probleem voor de nationale gezondheid. Het Consell hoopt door deze flinke boetes uit te gaan delen dit probleem hardhandig aan te pakken.