lachgas meest populaire drug deze zomer

09 augustus 2017 Lisa 207
lachgas meest populaire drug deze zomer

Alarmerende toename van verkoop lachgas op Ibiza

Lachgas is de meest geconsumeerde drug deze zomer op Ibiza, dat blijkt uit een onderzoek van de Spaanse autoriteiten. Lachgas (gas de la risa) kan je op het partyeiland al vanaf 5 euro kopen, en deze relatief goedkope drug is daarom steeds populairder.

Een patroon is oorspronkelijk bedoeld als onderdeel voor slagroomspuiten, maar steeds meer mensen ademen de distikstof (N20) van de patroon in via een ballon om zo in een gemiddeld 10-seconde roes te raken. Het aanhouden van verkopers van lachgas patronen van de alternatieve drug blijkt daarom ook lastig, omdat de verkoop van patronen niet illegaal is.

In het algemeen kan je lachgasballonnen kopen op straat, maar deze worden ook vaak verkocht in clubs of op feesten zelf. Lachgas was in de jaren 90 al voor het eerst op het eiland, maar sinds 2016 heeft het een comeback gemaakt. De drug is razend populair omdat feestgangers via een legale en goedkope manier high kunnen worden.

Ook al zijn er minder medische klachten dan bij het gebruik van andere drugs, er zijn echter wel risico’s verbonden aan het benuttigen van lachgas