Leer de koning van Ibiza kennen

09 september 2015 Redactie 205

carl-08-09-rijPLAYA DEN BOSSA - Sommigen wanen zich Koning van Ibiza. En niet alleen sommige dj's ;-) Maar er is maar een King of Ibiza. En laten we blij zijn dat Carl Cox dat is.

Afgelopen nacht weer goed te zien (en vooral te horen!) in Space. Tijdens een van zijn laatste The Next Phase - Music is Revolution shows van dit seizoen. Er volgen er nog twee, 15 september en een week later de Closing Party.
Ik denk dat je als rechtgeaarde house- en technoliefhebber alles in het werk zou moeten stellen om bij een van die twee gigs te zijn. En dat heb ik het vooral tegen de Nederlanders. Want wij zijn toch iets te onbekend met de 51-jarige Britse veteraan.
In het bijzonder de EDM-liefhebbers in ons kikkerlandje die hard gaan op pakweg David Guetta's nieuwste hitje Clap your hands. Letterlijk kinderspel met wat Carl Cox op/uit de decks tovert.
Dat is een even volwassen als dansbare als snoeiharde als melodieuze als vrouwelijke als mannelijke als hypnotiserende als niet te vermijden sound. Die house de eer doet die het verdient. En niet belachelijk maakt met een remix van een kinderliedje. De liefde voor house is af te lezen aan het machtige lichaam en massieve kop van Cox. En niet, zoals bij Guetta, aan de dollar-, Britse pond-, Russische roebels-, Japanse yen en/of eurotekens in zijn ogen.
Het publiek in Space -helaas heel veel Engelsen onder invloed, alleen daarom zouden er wat meer Nederlanders bij mogen, om de balans een beetje te herstellen- pikte de pulserende beats van Cox vanaf de eerste seconde op.
Misschien ook wel omdat ze de ietwat saaie set ervoor van Nina Kraviz zo snel mogelijk wilden vergeten. De set ervoor van Carlo Lio was daarentegen weer erg sterk.
Enfin, het publiek inhaleerde gulzig wat Cox uitademde. Een kolkende, dansende massa onder een immer stralende lasershow als gevolg. De donkere Brit met bril is niet voor niets alweer veertien jaar resident -mind you- van Space. En Carl Cox zal dat ongetwijfeld nog jaren blijven. Met recht King of Ibiza!

(met speciale dank aan Hans Schmeinck en Safehouse management)

 

[wppa type="album" album="45"][/wppa]

Pics by Nel/G - http://nelgphotography.com/" target="_blank" rel="nofollow" data-reactid=".3h2.1:$mid=11441887625218=2956930880b60ccea94.2:0.0.0.0.0.0.$range0/=10">nelgphotography.com