Legendarische Tony Pike overleden

25 februari 2019 Redactie 1023
Legendarische Tony Pike overleden

Tony Pike, oprichter van Hotel Pikes, overlijdt op Ibiza. De zakenman was 85 jaar oud en heeft enige tijd in het ziekenhuis gelegen vanwege zijn gezondheidstoestand.

Anthony John Pike, beter bekend als Tony Pike, oprichter van de legendarische Pikes Hotel in Sant Antoni, overleed afgelopen zondag. De facebook pagina van Pikes Hotel heeft het nieuws van zijn dood gister bevestigd, met de zin 'Your legend will never die'.

Pike is een van de belangrijkste namen in de legende van Ibiza uit de 80’s. In 1980 opent hij het bekende hotel in Sant Antoni, opgericht na de aankoop van het landgoed van Can Pep Toniet in 1978. Al snel hoorde het hotel er echt bij op het eiland. Er kwamen enkele van de beroemdste mensen ter wereld naar toe. Julio Iglesias, George Michael, Killie Minogue, Joaquín Cortés, Carl Cox en een lange lijst van sterren van de film, muziek of sport ging door de kamers van Pikes. Maar als er één ster was die zijn onuitwisbare stempel op het terrein verliet was het Freddie Mercury, die een goede vriend van de oprichter werd. Zijn 40e verjaardagsfeest was een van de meest gevierde in de geschiedenis van Ibiza. Het duurde een aantal dagen en er wordt gezegd dat het vuurwerkkasteel vanaf Mallorca te zien was.

Maar de legende zit niet alleen in de klanten van het hotel. Pike zelf is vooral de legende. Geboren in 1934 in Australië, maar van Britse nationaliteit, diende hij in de koopvaardij en het Australische leger. Hij was een model, een acteur, een atleet en een ondernemer. In de late jaren zeventig belandde hij in Ibiza met zijn vrouw en zijn twee kinderen. Hij was zes keer getrouwd en er wordt gezegd dat hij duizenden geliefden had.
In 2005 hield hij een groot feest om de 25ste verjaardag van het Pikes Hotel te vieren. Dit feest werd bijgewoond door honderden bekende gezichten. In 2011 verkocht hij het hotel naar de Ibiza Rocks producent en in 2017 publiceerde hij een sappige boek van memoires geschreven in samenwerking met Matt Trollope.