Leven met nieuwe regels

20 augustus 2020 Redactie 2772
Leven met nieuwe regels

Deze week werden er weer aangescherpte regels ingevoerd om de oplopende corona besmettingen te stoppen. Het gaat uiteindelijk om ondertaande 8 maatregelen:

1. PCR's zullen worden uitgevoerd in risicogemeenschappen
2. 1 bezoeker per persoon in verzorgingstehuizen Max. 1 uur en dient vooraf gereserveerd te worden. Oudere patiënten mogen niet op uitstapjes buitenshuis gaan als ze in de risicocategorie vallen
3. Nachtclubs, bars, bootfeesten geannuleerd. Op toeristenboten mag geen alcohol worden verkocht.
4. restaurants en bars - tafels moeten 1,5 meter tussen elke tafel staan. Maximaal 10 mensen aan een tafel. Sluit om 01.00 uur. Let op om 00.00 uur laatste entree.
5. Bijeenkomsten - max. 1000 buiten en 300 binnen. Kerk - 50% van de toegestane capaciteit.
6. Inrichtingen moeten borden hebben die afstand bewaren, maskers dragen en de toegestane capaciteit, inclusief werknemers.
7. Roken is niet toegestaan ​​op straat of in open ruimtes waar het niet mogelijk is om 2 meter afstand aan te houden
8. Het is niet toegestaan ​​om contactsporten te beoefenen, sportevenementen zijn uitgesteld tot 1 oktober.

Delen van spanje zijn door Nederland op code oranje gezet inclusief de Balearen, dit betekend dat er bij terugkomst naar nederland quarantaine wordt aanbevolen van tenminste 10 dagen , ook verschillende andere landen hebben Spanje aangeduid als oranje gebied waardoor er veel toeristen cancelen voor hun geplande vakanties , er wordt overigens nog wel gewoon gevlogen op Ibiza. Maar dat de ondernemers hier last van hebben mogen duidelijk zijn .

Ondanks de nieuwe maatregelen zijn de meeste stranden, beachclubs en restaurants nog goed druk en lijkt niet iedereen te zijn afgeschrikt. 

De politie op het eiland voert strenge controles uit op het naleven van de regels zo werden er gisterenavond 21 controles uitgevoerd in Ibiza stad waarbij 9 barren per direct werden gesloten omdat het in strijd was met de nieuw ingevoerde regelgeving.