Low budget naar ibiza kan toch wel

23 augustus 2017 Lisa 269
Low budget naar ibiza kan toch wel

Dat Ibiza erg duur is, dat is inmiddels geen geheim meer. Toch komen er dit jaar gemiddeld zo’n 8 miljoen vakantiegangers op het hippie eiland af. Maar je zou toch denken dat de overpricede hotelkamers en onbetaalbare luxe villa’s mensen af zou schrikken. Niets is minder waar, en nou blijkt waarom. Je kan namelijk ook lekker low-budget naar Ibiza, zolang je maar avontuurlijk bent ingesteld en niet gaat gillen wanneer er modder op je nieuwe strand outfit komt.

Op Airbnb staan de meest creatieve advertenties om toeristen van slaapplaatsen te voorzien. Slapen in een tent in de tuin van een huis kan voor €50 per nacht. Of bij het beroemde strand van Benirras kan je voor €90 in een tippi tent slapen. Lekker onder de citroenbomen nog wel. En de zweverige types onder ons kunnen voor een extra €35 ook yogalessen volgen van de huisbaas. Voor de gene die wat meer luxe willen kan je voor €5 meer gebruik maken van de wasmachine. Nou nou, het wordt bijna decadent. Maar, zo vermeldt de advertentie, er zitten wel wat gaten in de tent. En of je ook je eigen zaklamp kan aanschaffen want het licht in de tuin brandt niet zo goed.

Ook staat er een aanbod op Airbnb voor €35 per nacht van een tent “die verborgen is onder schaduw van een grote pijnboom, met uitzicht op het platteland en de zee”. Ga terug naar de oertijd en ervaar hoe je zo’n 100 jaar geleden in Ibiza woonde ‘met buitendouche met koud water, compost toilet en geen kook voorzieningen’. Maar lees altijd goed de beschrijving van de slaapplaatsen. Deze advertentie wordt namelijk aangeboden door een oud echtpaar met een 30-jarige zoon, die ook ergens op het land woont. Gezellig!

Een andere aanbieding presenteert een soort bouwval, “helemaal van hout en glas” en “ideaal voor eenzame avonturiers”. Met als kers op de taart ook nog je eigen compostbad! En dat voor maar €31 per nacht.

Naast allerlei tipis, tenten in tuinen en slecht afgewerkte tuinhuizen, zijn er ook veel advertenties van boot- en caravanaccommodaties. Dus het is echt waar, iedereen kan naar Ibiza. Het ligt er maar net aan hoeveel je er voor over hebt.