Lucia heeft een beenmergdonor nodig om te genezen

30 november 2019 Redactie 615
Lucia heeft een beenmergdonor nodig om te genezen

De NGO Proyecto Juntos is vandaag een campagne gestart met Lucía, een 11-jarig Ibiza-meisje dat sinds augustus in het kinderziekenhuis van Vall D'Hebron in Barcelona ligt. Ze is in het ziekenhuis opgenomen in afwachting van een geschikte beenmergdonor.

Lucía is gediagnosticeerd met Aplasia Medular, een ziekte die bekend staat als zeldzaam en die een geschikte donor nodig heeft. Ze heeft 4 maanden gewacht op een beenmergdonor, omdat geen van haar familieleden dat is, dus ze moest op de lijst van de wereldwijde database van donoren, maar ze  heeft het nog steeds niet gevonden.

Het vinden van de ideale donor is niet eenvoudig, dus het is logisch dat hoe meer mensen in die database staan, hoe groter de kans dat Lucia en andere kinderen in dezelfde situatie "hun superheld vinden", vertelt Project Together in een verklaring benadrukken.

Zo heeft Proyecto Juntos een dossier voorbereid: Korte handleiding voor de conversie van SuperHero waar informatie met betrekking tot de procedure voor het doneren van merg verschijnt en zal het aan alle mensen die dat willen via hun sociale netwerken of via e-mail [email protected] leveren.

Volledige informatie over het doneren van merg is beschikbaar op www.ont.es. Informatie over het nationale plan voor beenmergdonatie kan ook worden verkregen door te bellen naar 900 102.688.