Maatregelen inzake toegang tot stranden

04 augustus 2016 Redactie 204

es-cavalet-toegangIBIZA - De overheid op het eiland gaat vergaande maatregelen treffen met betrekking op de toegang tot de stranden op het eiland. Het overgrote deel van de drukke stranden zal worden afgesloten voor het verkeer. Veel baaitjes blijken in de zomer amper bereikbaar en bij calamiteiten ontstaan levensgevaarlijke situaties. Tijd voor passende acties, zo meent de overheid.

[s2If !is_user_logged_in()]
Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
De Consell de Ibiza weet dat het afsluiten van toegangswegen naar de stranden een moeilijke opgave is en zeer ingewikkelde procedures vergt van de overheid. Toch will de president, Vicent Torres, onderzoek of er meer stranden afgesloten kunnen worden zoals dat nu al het geval is bij Cala Salada. Er komen op korte termijn volgens Torres een aantal verkeersinfarcten nu de wegen naar de stranden overvol zijn en dat vraagt om urgente maatregelen.
Ook zullen er maatregelen gaan komen bij grote evenementen zoals bij de hippiemarkten, of bij grote feesten in Playa d'en Bossa.
Nog dit seizoen zullen er wat kleine maatregelen genomen gaan worden en in de winter zullen de plannen voor het seizoen 2017 bedacht gaan worden.
[/s2If]