Man gearresteerd wegens het smokkelen van 2 kilo ketamine naar Ibiza

16 mei 2018 Lisa 230
Man gearresteerd wegens het smokkelen van 2 kilo ketamine naar Ibiza

Agenten van de Guardia Civil hebben een Britse man van 41-jarige leeftijd gearresteerd wegens het “introduceren van twee kilo ketamine” op Ibiza. Ketamine steek ook bekend onder namen zoals Keta, Special K en K. Ketamine is eigenlijk een narcosemiddel dat vooral in de (dier)geneeskunde wordt toegepast, maar ook als partydrug wordt gebruikt. Gebruikers spreken over een soort droomachtige roes.

Volgens bronnen bij de nationale politie heeft de Brit een strafblad zowel op Ibiza als in Engeland. De Britse man verbleef in een huis in de buurt van Playa d’en Bossa, wat hij voor heel de zomer had gehuurd. Begin deze maand waren de agenten naar het betreffende huis gegaan en hebben alle drugs in beslag genomen. Ook troffen ze materiaal aan waardoor het duidelijk was dat de drugs voor verkoop was bedoeld. Echter kwam de gedetineerde niet terug naar het huis, bang dat hij vervolgd zou worden door de politie. Bijna twee weken later, op 12 mei, werd hij gearresteerd.

Vermoedelijk heeft de Brit de drugs vanuit het Verenigd Koninkrijk meegesmokkeld naar Ibiza. De man moet binnenkort voor de rechter voorkomen.