Man gesnapt met bijna drie kilo cocaine op veerboot naar Formentera

11 augustus 2018 Redactie 964
Man gesnapt met bijna drie kilo cocaine op veerboot naar Formentera

De Guardia Civil heeft in Dénia, het Spaanse havenplaatsje recht tegenover Ibiza, een man gearresteerd vanwege het plegen van een misdrijf van drugshandel. De man had drugs in zijn voertuig verstopt, en probeerde vervolgens met de auto op de veerboot naar Formentera te gaan. In zijn auto is 2,6 kilo cocaïne en 360 gram MDMA gevonden.

Bij de registratie van het voertuig ontdekten zij dat zowel het bedieningspaneel als de kunststofbedekking op de passagiersairbag makkelijk verplaatst kon worden. Bij het demonteren vonden ze vier middelgrote verpakkingen verpakt met de verschillende drugs.

De eigenaar, een 38-jarige Spanjaard uit Valencia, werd afgelopen maandag middag door de Guardia Civil aangehouden als vermeende dader van een misdrijf tegen de volksgezondheid wegens drugshandel. Nadat hij naar de rechtbank is gegaan in de Juzgado de Instrucción nº 2 van Dénia, werd hij naar de gevangenis overgebracht.

De drugs zou in het geval van de MDMA een marktprijs van 14.700  hebben bereikt, en 90.400 euro in het geval van de cocaïne.