Man opgepakt na mishandelen van 87-jarige vrouw

29 juni 2019 Redactie 789
Man opgepakt na mishandelen van 87-jarige vrouw

Het Openbaar Ministerie geeft gevangenisstraf van zeven jaar aan een man die beschuldigd wordt van het seksueel misbruiken van een 87-jarige vrouw in Sant Josep, toen ze alleen thuis was. Naast de gevangenisstraf wordt de verdachte, een 49-jarige man van Marokkaanse nationaliteit, geëist om een schadevergoeding van 8.000 euro en een zevenjarig straatverbod tegen zijn slachtoffer.

De verdachte werd gearresteerd op het terras van een bar in Sant Antoni na een onderzoek door de Guardia Civil. De aanvaller sloop het huis binnen, gooide de vrouw op de grond, stond bovenop haar en begon haar aan te raken en sloeg haar in het gezicht. Het veroorzaakte een ernstig trauma aan haar gezicht, dus moest het slachtoffer in het ziekenhuis behandeld worden. Het slachtoffer verzette zich en schreeuwde om hulp. Op deze manier kon ze een buurvrouw waarschuwen, die naar haar huis kwam, waardoor de aanvaller de plaats snel verliet.

Vorig jaar heeft dezelfde man een 19-jarig meisje ook lastig gevallen. De agenten hadden ernstige moeilijkheden om hem te vinden, omdat hij sinds de dag van de gebeurtenissen, op de middag van 13 december vorig jaar, nooit meer op dezelfde plaats was geweest en zijn uiterlijk had veranderd door een baard te laten groeien. Daarnaast droeg hij altijd een zonnebril en een pet om niet ontdekt en niet herkend te worden.