Marokkaanse horlogerovers gepakt

03 juni 2016 Redactie 259

rolex-dieven-marokkoSAN ANTONIO - De Nationale Politie op Ibiza heeft twee nieuwe mensen gearresteerd als verdachten van de Rolex bende. Het betreft twee uit Tanger afkomstige Marokkanen.

Afgelopen maandag werden er al twee personen aangehouden en een vervolgonderzoek leidde tot de aanhouding van de Marokkanen. De bende maakt zich schuldig aan het roven van perperdure horloges, die met bruut geweld van de pols van het slachtoffer getrokken worden. Er staat altijd iemand in de buurt op de uitkijk om te zien of er geen politie in de buurt is en bovendien staat er ook iemand klaar die de dader mee helpt vluchten op een scooter.

De eerste twee werden door twee agenten in burger van de Nationale Politie aangehouden die een verdacht voertuig zagen in San Antonio. Toen ze de auto doorzochten bleken er een aantal zeer dure horloges verstopt in het voertuig. De speurders kwamen na verhoor van dit tweetal op het spoor van de andere mannen. In totaal zijn er nu al 35 arrestaties verricht in deze zaak die zich uitstrekt over de hele Spaanse zuidkust en Ibiza.

De politie verwacht op korte termijn nog meer mensen aan te kunnen houden.