Marta Díaz's PSOE betaalde bijna 18.000 euro voor een video van Ibiza Stop Plásticos die "nooit werd uitgezonden of gepresenteerd"

22 oktober 2019 Redactie 741
Marta Díaz's PSOE betaalde bijna 18.000 euro voor een video van Ibiza Stop Plásticos die

De campagne Ibiza Stop Plásticos (Eivissa Stop Plàstics) die de vorige Consell Insular begon die toen door de PSOE in coalitie met Podemos-Guanyem werd geregeerd, deden een opdracht voor een video die 17.968 euro kostte. Deze video is nog nooit vertoond of uitgezonden.

Deze video werd in maart van dit jaar gemaakt in opdracht van het Departement van Binnenlandse Zaken, Industrie en Institutionele Relaties, voorgezeten door Marta Diaz, het bedrijf Acca Media en omvatte de opname, montage, postproductie en muziek van een video van het initiatief Ibiza Stop Plastics.

Miguel Ángel Tobías, hoofd van Acca Media, heeft Noudiari verzekerd dat het werk op tijd en in de juiste vorm is opgeleverd en dat het in de maand mei in het openbaar in een wet moest zijn gepresenteerd, maar dat een technisch probleem in verband met de indeling van het dossier en met een scherm dat het niet mogelijk maakte om het te projecteren, het verhinderde, zoals hij door de instelling op de hoogte is gesteld.

De video bevindt zich in de Consell de Ibiza, waarvan het huidige regeringsteam het gebruik voor een campagne niet uitsluit. Tobias wijst er bovendien op dat hij de eerste persoon is die geïnteresseerd is in de verspreiding van zijn werk: "Het is duidelijk dat we willen dat het werk dat we doen gezien wordt, omdat het voor dat doel is gedaan", benadrukt hij.

Volgens de door Noudiari verkregen gegevens hadden het ontwerp, het schrijven van de tekst, de argumentatie en het economisch plan van de Stop Plàstics campagne dus een totale kostprijs van 11.555,50 euro.

De totale kosten van de campagne bedroegen 25.263 euro, die als volgt zijn verdeeld: Eivissa Stop Plàstic' evenement, 5.082 euro; ontwerp van de panelen voor de campagne 968 euro; drukken van de roll up van de campagne, 205,70 euro; opnemen en bewerken van video's, 1.113 euro; tassen voor de campagne, 1.937 euro; website 2.795 euro; armbanden, 5.000 euro; roestvrijstalen kantines, 8.167 euro.

In totaal zijn er 1.000 eenheden van kantines, armbanden en tassen gemaakt. De kantines werden verdeeld op één evenement in het tentoonstellingscentrum en nog eens 50 tijdens een webcampagne. De rest werd gedistribueerd zonder specifieke campagne.

De Stop Plàstics video is niet de enige samenwerking van Acca Media met de Consell. Op 7 december 2017 ondertekenden de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Handel, Industrie en Institutionele Betrekkingen, Marta Díaz, en de vertegenwoordiger van Acca Media, de regisseur Miguel Ángel Tobías, een institutioneel sponsorcontract voor de presentatie van het filmproject El secreto de Ibosim.

Deze sponsoring had gevolgen voor twee presentaties, de ene gepland voor 14 december 2017 in het Hotel Only You in Atocha en de andere op 8 maart 2018 in de Atzaró-boerderij in Ibiza.

De totale kosten van deze sponsoring bedroegen 17.000 euro, wat na toevoeging van BTW, 20.570 euro is in ruil voor "het promoten van het bedrijfsimago van Adlib Ibiza en voor enkele van de professionals uit de filmwereld die uitgenodigd zijn voor deze presentatie om Adlib-mode te dragen".

Tobias legt uit dat de film in juli van dit jaar klaar was met filmen op het eiland en dat de première gepland is rond Pasen 2020.

"Dit is geen wedstrijdfilm, maar een eerbetoon aan het eiland.

De regisseur benadrukt dat deze film een instrument van toeristische promotie voor Ibiza van het eerste niveau zou kunnen worden en dat hij erop vertrouwd dat de Ibiziaanse instellingen zullen bijdragen aan de verspreiding ervan. "Eigenlijk ga ik met de Consell praten omdat dit geen wedstrijdfilm is, maar een eerbetoon aan het eiland dat ik Ibiza en de Ibizanen wilde doen, zoals ik in alle persconferenties en interviews zei. Ik denk dat de film een instrument voor toerisme zal zijn en wat ik doe is gesprekken beginnen om te zien hoe de Consell alle evenementen en alle premières kan ondersteunen, want ik denk dat het aanvaardbaar is," legt Tobias uit.

Het geheim van Ibosim wordt gepresenteerd als "de eerste ecologische filmproductie ter wereld: de voertuigen zullen elektrisch zijn, de overdracht van materiaal en mensen tussen het schiereiland en het eiland zal per boot gebeuren en niet per vliegtuig vanwege de lagere ecologische voetafdruk. "Ibiza is een eiland dat zich zeer bewust is van duurzaam toerisme en ik wilde dat deze essentie zijn stempel zou drukken op de hele film, door de bescherming van het milieu, de harmonieuze co-existentie van de levenskwaliteit van de bewoners met de toeristische toestroom en het optimale gebruik van de natuurlijke hulpbronnen, met respect voor hun authenticiteit", zegt hij.