Matroos voorkomt spectaculaire roof

03 september 2014 Redactie 275

[caption id="attachment_14892" align="alignleft" width="300"]prosegur overval Foto: Cristina López[/caption]

IBIZA - Veel scheelde het niet, of er had een spectaculaire geldroof plaatsgevonden aan boord van de Ferry tussen Formentera en Ibiza. Aan boord van de Posidonia van de rederij Balearia werden twee rovers betrapt door een matroos van de rederij.

Aan boord van de ferry was een een gepantserde geldtransport wagen van Prosegur en onderweg op zee betrapte een matroos twee mannen die net wilden beginnen de auto open te branden met een thermische lans. Toen het tweetal betrapt werd sloegen ze op de vlucht en sprongen ze overboord van de ferry, tot grote consternatie van de bemanning en de 55 passagiers. Naast de ferry bleek een lange snelle rubberboot te varen van 8 meter lengte die het tweetal uit zee viste en er vervolgens op volle snelheid vandoor ging richting Ibiza.

De boot is later teruggevonden in de buurt van de toren Sa Sal Rossa aan het einde van Playa den Bossa. Prosegur en de politie doen geen mededelingen over de inhoud van de gepantserde wagen, maar bronnen wisten aan Diario de Ibiza te melden dat er mogelijk de contante omzet van een aantal bedrijven, een aantal banken en een benzinepomp van een aantal dagen in zat.

Het schip voer van de de haven Savina weg om 13:00 uur en zou een uur later aankomen in Ibiza. Op het dak van de wagen van Prosegur bleven een thermische lans en gasflessen achter. De kapitein sloeg direct alarm en behalve de politie te water kwamen ook naar de afmeerplek van de boot veel politieauto's. Er werd direct een uitgebreid onderzoek gestart aan boord van het schip toen het aankwam in de haven door de recherche. Alle nog aanwezige passagiers werden aan boord ondervraagd en geregistreerd. Ter compensatie kregen de mensen aan boord gratis eten en drinken en werden de kinderen blij gemaakt met chips.

Afgelopen vrijdag werden bij een metaalbewerkingsbedrijf meerdere flessen zuurstof en acetyleen gestolen tijdens een inbraak op het industrieterrein Can Frigoles vlakbij de luchthaven. En hoewel er nog geen verband bestaat, is er natuurlijk een mogelijkheid dat deze zaak met de mislukte overval te maken heeft.

Het wachten is nu op meer informatie die mogelijk voortkomt uit het onderzoek van de recherche. Ibiza was even het toneel van een roofoverval die zo in een film kan.