Can Maymó, wijn uit Ibiza

10 juni 2012 Redactie 236

Can Maymo Bodega IbizaIbiza heeft de oudste historische referenties met betrekking tot de productie en handel van wijn in de Balearen.
De wijn productie activiteit startte met de aanwezigheid van de Carthagers, die had al op het eiland aanwezig waren in de 7e eeuw voor Christus, met de oprichting van de colonie van Ebusus. De Can Mayó Bodega is gelegen in het noorden van Ibiza, in het dorp San Mateo.
De wijnmakerij is een klein familiebedrijf dat begon in 1995 toen Antonio Costa de toen reeds bestaande kleinschalige bodega flink onder handen nam en uitbreidde  met de nieuwste technologieën voor het produceren van wijn. De bodega van Can Mayó is eigenaar van drie nabijgelegen wijngaarden, in Santa Agnès, Sant Mateu en Santa Gertrudis.

In totaal zijn er 17.000 wijnstokken onderverdeeld in oude Monastrell wijnstokken (30%), malvasia (10%) en enkele andere overzeese variëteiten (tempranillo, merlot en syrah.) De wijnen worden vergist in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Sommige wijnen hebben de klassieke smaak van de typische tijm naar het eiland.

Wie de bodega wil bezoeken kan contact opnemen met de familie via de website, of telefoneren op telefoonnummer 0034 971 805 100

De website: www.bodegascanmaymo.com

Can Maymo Bodega locatie