Meer aandacht carnavalsoptocht

11 februari 2014 Redactie 258

carnaval-ibizaOp zaterdag 2 maart gaat de carnavalsoptocht om 11.30 van start in Ibiza. Dit jaar zal de optocht langer zijn en er zijn meer prijzen te winnen voor de deelnemers.

Ibizacenco's zijn gek op verkleedpartijtjes, dus dit moet als muziek in de oren klinken. De wethouder van Cultuur, Erfgoed en Festivals, Lina Sansano, meldde maandag dat de wijzigingen zijn in de algemene voorwaarden zijn doorgevoerd.

De raad heeft het aantal categorieën uitgebreid, zoals deelenemers onder de 18 jaar, tot en met 28 en bracht het prijzengeld naar een duizelig makend bedrag van € 11.800..- in totaal.

In tegenstelling tot voorgaande edities, zal dit jaar worden toegstaan dat de praalwagens reclame voeren als dit tenminste niet is voor tabak of alcohol. Bovendien mogen er op de wagens geen slogans of teksten staan die gaan over seks, geweld of politiek. Ook beledigen mag niet. Dieren mogen niet deelnemen aan de optocht.

De praalwagens mogen maximaal 2,5 of 4 of 12 meter lang zijn en als ze door een trekker getrokken worden mag de totale lengte niet meer dan 7 meter bedragen. Individuen, of groepen die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich inschrijven tussen 12 en 25 februari in het stadhuis op het griffie kantoor, gelegen in de Cetis gebouw op nummer 1 op de Plaza de España (Dalt Vila) .

Alaaf!