Meer controle coronamaatregelen op de Balearen

08 maart 2021 Redactie 983
Meer controle coronamaatregelen op de Balearen

Vanaf deze week zullen de Balearen de surveillances uitbreiden om ervoor te zorgen dat de maatregelen tegen COVID-19 worden nageleefd. De oorzaak voor de versterking van de controle is het begin van de versoepelingen op de eilanden. De minister van het voorzitterschap, Mercedes Garrido, heeft geconcludeerd dat in de weekenden de ontspanning toeneemt en er een laatste inspanning moet worden gedaan door de regels na te leven. De buitengewone operatie heeft invloed op de naleving van veiligheidsmaatregelen op de stranden.

Mercedes Garrido, Aina Calvo (regeringsafgevaardigde), José Hila (de burgemeester van Palma) en Toni Salas (de voorzitter van de Federation of Local Entities of the Balearic Islands (FELIB)) hebben deelgenomen aan de bijeenkomst van het Center for Integrated Operational Command (CECOPI) van het Territorial Plan for Civil Protection van de Autonome Gemeenschap van de Balearen, om speciale en versterkende maatregelen vast te stellen.

Er zal speciaal werk worden verricht om ervoor te zorgen dat de mensen die de stranden bezoeken een mondkapje gebruiken, afstand houden en dat de groepsgrootte uit maximaal zes mensen bestaat die uit twee verschillende gezinnen mogen komen. Ook wordt gecontroleerd of de regels worden nageleefd door horecabedrijven, die om vijf uur 's middags moeten sluiten en niet alleen alcohol aan klanten kunnen schenken.

De minister van het voorzitterschap heeft opgeroepen tot verantwoordelijkheid en herinnert iedereen eraan dat niet-naleving van de regels sancties tot gevolg hebben. Momenteel zijn ongeveer 11.000 boetes ter waarde van 2,1 miljoen euro verwerkt.