Meer dan 1.200 kinderen en volwassenen lopen tegen kanker op Formentera

31 januari 2019 Redactie 253
Meer dan 1.200 kinderen en volwassenen lopen tegen kanker op Formentera

Op het eiland Formentera, hebben scholen gister vanwege de viering van de dag van de vrede en geweldloosheid een liefdadigheidsrace gehouden of terwijl een sponsorloop. Het resultaat hiervan is dat er ongeveer 1.200 mensen, inclusief kinderen hier zo’n 10.000 euro hebben opgehaald.

 

De scholen op Formentera hielden gister de liefdadigheidsrace, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen dat besteed zou worden aan goede doelen en/of projecten. Met een opkomst van ongeveer 1.200 mensen was het doel om zo’n 10.000 euro bij elkaar op te halen. Onder de 1.200 mensen zaten scholieren, leraren en ouders. Alle goede doelen en projecten waren gericht op de zorg voor kinderen die de ziekte kanker hebben.

Het is niet voor het eerst dat dit georganiseerd werd, vier jaar geleden besloot de Sant Ferran-school om iets nuttogs te doen op de vredesdag. Een van de leraren van deze school legde gister uit: ‘’ We zijn begonnen met de race omdat we vonden dat we meer moesten doen dan een handwerk of een lied.’’ Sant Ferran zal de 3.000 euro zij hopen te gaan verzamelen, aan de plaatselijke NGO Formentera Solidaris schenken. Zij zullen het geld gebruiken voor een project in Peru om kinderen uit het hele land te kunnen vervoeren naar de hoofdstad Lima. Bij de Mestre Lluis Andreu school waar ook de race word gehouden voor het tweede jaar, moeten de scholieren zelf opzoek gaan naar een sponsor die een bedrag bijdraagt voor elke ronde die de scholier maakt. Afgelopen jaar haalde de school 7.000 euro op, dit jaar zal het geld geschonken worden aan het project Together voor zieke kinderen in Spanje. Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde ochtend, waarbij iedereen gezamenlijk liep en het vooral de kinderen waren die renden, zodat andere kinderen een beter leven hebben.