Meer dan 70 vrijwilligers verzamelen microplastics in Es Cavallet

13 januari 2019 Redactie 367
Meer dan 70 vrijwilligers verzamelen microplastics in Es Cavallet

Vanmorgen hebben meer dan 70 vrijwilligers deelgenomen om gezamenlijk afval van het strand op te ruimen, dit ging voornamelijk om plastic en microplastic. De grote schoonmaak werd op het strand van Es Cavallet in het natuurpark van Ses Salins in Sant Josep gehouden.

 

Deze dag werd geoganiseerd door de bioloog Agnes Torres Mari en Gustavo Sanchez in samenwerking met de vereniging Ibiza Clean en de vrijwilligers van Ibiza.
 

Het initiatief begon om 10 uur ’s ochtends en zou om 2 uur ’s middags eindigen. De organisatie was goed voorbereid en heeft aan alle vrijwilligers en deelnemers handschoenen, een emmer en een pincet gegeven. De mensen hebben zich over het hele strand verspreid om zo geen stuk te hoeven missen. 
 

De bioloog Agnes Torres heeft het ernstige probleem van verontreiniging door microplastic en de opties voor het gebruik van alternatieve producten uitgelegd. Daarnaast heeft hij op twee verschillende plekken op het strand monsters van het zand genomen. Hiermee word er onderzocht hoeveel de concentratie van kunststoffen in dit gebied is. Het resultaat van dit onderzoek wordt pas over een paar dagen vrijgegeven.
 

De organisatie heeft al een nieuwe dag gepland om nog een gebied op te ruimen. Als de weeromstandigheden goed zijn, zal de tweede opruiming plaatsvinden zondag 20 januari op het strand van Cala Vedella.

 

Diario de ibiza (2019, 01 januari)