Meidenweekend op Ibiza

10 februari 2019 Redactie 5815
Meidenweekend op Ibiza

Ibiza is een perfecte bestemming voor een meidenweekend. De keuze is onbeperkt als het gaat om eten, drinken en feesten. Hieronder vind je meer dan genoeg leuke tips en plekjes, om jou vakantie onvergeetbaar te maken.

 

RELAX:
Ibiza is een zeer ontspannend eiland ondanks zijn reputatie als party eiland. Ontsnap aan de toeristenplaatsen en je zult een oase van rust en spirualiteit vinden. Je kunt naar de vele yoga centra's en retraites gaan of op het strand oefenen. Genieten jullie volkomen van een dagje spa, ga dan naar Atzaro in het noorden van het eiland. Daar kun je genieten van heel veel verschillende behandelinge, massages en volledig gebruik maken van de spa en de sauna's. Deze spa die ook een luxe hotel is samen met een prachtig restaurant, is waarschijnlij een van de beste op het eiland. Andere geweldige plekken zijn La Hacienda in Na Xamena, Zentropia of de Open Spa in het Ibiza Gran Hotel.
 

ETEN: 
Je kunt eidelozen dagen en nachten doorbrengen van het ene fantastische restaurant naar het andere, voor verschillende gerechten en eetstijlen. Een van onze favorieten is La Oliva binnen de muren van Dalt Vila in de oude binnenstad van Ibiza. De tafels bevinden zich langs de straatjes van het kasteel, waardoor het een perfecte plek is om mensen te kijken en van de drukte weg te zijn. Het relatief besperkte menu heeft perfect gegrilde vlees- en visgerechten samen met een heerlijk zelfgemaakt dessert. Dan nog niet te spreken over de zelfgemaakte aioli, die is om voor te sterven. Sa Brisa op Vara De Rey is onze favoriet voor een nettere avond met tapas, La Bodega bij het kasteel voor traditionale tapas, Metro Pizza in Cas Serres heeft de beste pizza op het eiland. De pizza is gemaakt diie de altijd getalenteerde Napoli-koks. Balafia is een restaurant in Spaanse handen in het noorden van het eiland, verwacht hier een prachtig buitenterras met citroen- en lindebomen. Dit verborgen juweeltje serveert de beste BBQ vlees op het eiland.


OM DE ZONSONDERGANG TE BEKIJKEN:
Geen vakantie op Ibiza zou compleet zijn zonder een reis naar de zonsondergangstrip in San Antonio. De sunset bars Cafe Mambo, Savannah en Cafe Del Mar bieden uitstekende cocktails en diner terwijl je achterover leunt in jouw stoel en ziet hoe de zon langzaam in zee smelt. Een andere minder commerciële optie om de beroemde zonsondergang van Ibiza te bekijken, is om naar Experimental Beach Club te gaan. Een winderige lange weg leidt je naar de meest verbluffende uitzichten op de kliffen op het eiland. De afgelegen strandclub heeft enorme witte bedden waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen, terwijl je sangria nipt terwijl de zon ondergaat. Het Benirass-strand is de favoriet van de eilandbewoner op een zondag met een strandfeest, hippiesfeer met drummers die tot het einde van de nacht op het strand spelen. Kuhmaras in San Antonio is ook een perfecte plek aan de baai van San Antonio, een geweldige bar en een restaurant om de zon onder te zien gaan.


DRINKEN:
Als je de chaos van San Antonio en Playa d'en Bossa wilt vermijden, maar toch nog steeds zin hebt in Ibiza en opwindende energie, ga dan naar Ibiza Town. Zoo Bar en Tango bevinden zich tegenover elkaar op de hoek van de haven en serveren beiden uitstekende cocktails en chupito's die jullie op weg helpen naar een goed avondje uit. Geniet van de theatrale dansers en promoters van de club die elke avond door de straten paraderen, zodat je weet wat je later in de clubs kunt verwachten.


FEESTEN:
De opties om te feesten op Ibiza is een lange eindeloze lijst waar mensen van dag tot nacht kunnen feesten. Overdag zijn een populaire keuze de beachclubs op locaties zoals Blue Marlin en Ushuaia, waar je kunt genieten van de hete Ibiza-zon terwijl je geniet van cocktails en wijn op ligstoelen. Tot jullie klaar zijn om te dansen in de nacht. Nachtclubs beginnen meestal pas om 12 of 1 uur  in de nacht en sluiten rond 6 of 7 uur' s ochtends. Pacha en Heart zijn geweldige opties als je zin hebt in een avondje uit in Ibiza-stad of Amnesia, HI en Club Eden zijn de go to super clubs als je op de dansvloer rommelig wilt worden tot zonsopgang. 

 

WINKELEN :
De hippiemarkt in Punta Arabi in Santa Eularia is een een geweldige plek om souvenirs te halen om mee naar huis te nemen. Ze verkopen van alles van zelfgemaakte kleding en sieraden tot lekkernijen. Een avond door de straten van Ibiza-stad slenteren en rondneuzen in de schattige boetiekjes is een leuke manier om te zien wat er allemaal te bieden is op het gebied van mode en souvenirs. Als je op zoek bent naar kledingspektakels, ga dan naar Razain Playa d'en Bossa die alle club- en feestartikelen verkoopt. Een typische Ibiza-drank die je misschien terug mee naar huis wilt nemen heet Hierbas, een kruidenlikeur die alle restaurants en bars op het eiland serveren. Het is Ibiza's favoriete drankje!