Mensen niet blij met de wijzigingen van de bussen

09 juni 2019 Redactie 1050
Mensen niet blij met de wijzigingen van de bussen

De verandering van sommige routes en het wegvallen van verschillende haltes na de heropening van het Cetis-station liggen aan de basis van de meeste protesten over de tekortkomingen van het openbaar vervoer.

Bus gebruikers op Ibiza klagen over de slechte of onbestaande bewegwijzering bij haltes en ook over vertragingen. De veranderingen van sommige routes en het wegvallen van verschillende haltes na de heropening van het Cetis-station zijn de basis van de meeste protesten over de tekortkomingen van het openbaar vervoer. Er zijn ook klachten over de onmogelijke routes van sommige bussen.

Voor toeristen is het nog minder duidelijk met de onvolledige bewegwijzering. The Broadheads, een Engels echtpaar uit Nottinghamshire, bekent dat ze zonder de aanwijzingen van het hotelpersoneel de stad niet hadden kunnen bereiken. Maar wat ons het meest stoort," gaan ze verder, "is het tekort aan bussen. We zijn niet in staat geweest om naar Sant Joan te gaan omdat er maar drie keer per dag een bus gaat. "Taxi's - het enige alternatief voor het openbaar vervoer op het eiland - zijn extreem duur", voegen ze eraan toe.