Mensenhandelaren gepakt

07 september 2016 Redactie 236

[caption id="attachment_25578" align="alignleft" width="300"]Foto: T. Escobar Foto: T. Escobar[/caption]

IBIZA - De politie heeft een bende opgepakt die zich bezighield met mensenhandel. Onder dwang werden vrouwen gedwongen tot prostitutie. Eén van de vrouwen bleek zelfs zwanger.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De lokale politie heeft op Ibiza een netwerk opgerold dat vrouwen uit Roemenië in de prostitutie dwong op de straten en in de nachtclubs van eiland. Bij de operatie werden dinsdag tien vrouwen bevrijd, van wie er één zes maanden zwanger was, meldde het persbureau  In totaal werden er negen verdachten opgepakt, van wie zes op Ibiza, één in Tarragona, één in de regio Catalonië, en twee in Roemenië.

Het netwerk zou de vrouwen via sociale netwerken gecontacteerd hebben en met valse beloftes over een goede baan en uitstekende huisvesting in de toeristische industrie naar Spanje gelokt hebben. Daar werden ze met gebruik van geweld gedwongen zich te prostitueren. De vrouwen werden mishandeld en moesten naar verluidt ook tegen hun wil werken wanneer ze zwanger waren.

De arrestanten worden vervolgd wegens mensensmokkel en seksuele uitbuiting van vrouwen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
[/s2If]