Monkeypox op Formentera

08 juni 2022 Redactie 418
Monkeypox op Formentera

Geval van apenpokken in Formentera bevestigd!

Het ministerie van Volksgezondheid en Consumentenzaken bevestigt het eerste geval van apenpokken op de Balearen op het eiland Formentera. Hij is een 42-jarige toerist met de Italiaanse nationaliteit die in het Verenigd Koninkrijk woont en in goede gezondheid verkeert.

De patiënt werd afgelopen vrijdag in het Formentera-ziekenhuis behandeld voor het presenteren van huidlaesies. Daarom werd een microbiologische test uitgevoerd die de positiviteit voor de apenpokkenziekte vaststelde.

De patiënt, die tot nu toe in een hotel in Formentera verbleef, blijft tot het einde van de reguleringsperiode in het ziekenhuis opgenomen om hem nauwlettend in de gaten te houden en zijn isolatie te garanderen.

De Algemene Directie Volksgezondheid is in navolging van de protocollen van het ministerie van Volksgezondheid, begonnen met het onderzoek naar mogelijke nauwe contacten. Tot nu toe is vastgesteld dat alleen zijn partner nauw contact heeft, die geen compatibele symptomen heeft en alleen onder toezicht hoeft te blijven.