Mooiste sunsets van Ibiza

28 oktober 2018 Redactie 1082
Mooiste sunsets van Ibiza

De zonsondergangen op het magische eiland Ibiza horen bij de mooiste sunsets die je zal vinden bij de Middellandse zee. Gelukkig voor ons schiet het eiland niet tekort aan prachtige plekjes waar je de zon in de zee kan zien duiken. Elke locatie is uniek, en biedt daarom een andere kijk op het mysterieuze tijdstip wanneer de dag verandert in nacht. Dus zonder nog veel meer te hoeven zeggen, hier is een lijst van de beste plekken om de zonsondergang te bekijken tijdens je vakantie op Ibiza.

Benirras Beach

 Aan de noordelijke kant van het eiland, ongeveer 10 minuten met de auto van San Miguel, is het strand van Benirrás. Het mooie steentjesstrand biedt ansichtkaartachtige beelden op de rots Cap Bernet, ook wel bekend als “de vinger van God” onder de lokale bevolking. Het strand is erg populair om een zonsondergang te bekijken, doordat het erg afgelegen en intiem is. Perfect plekje om samen met je lover een romantische zonsondergang te bekijken dus! Voor de gene die nog graag wat willen eten, kan je het best even langs gaan bij Elements Ibiza. Het Mediterrane restaurant biedt met haar boho-chique interieur van gerecycled materiaal een waanzinnig uitzicht op de zonsondergang bij het strand van Benirras.

Cala Conta

Het strand van Cala Conta ligt zo’n 15 minuten ten zuiden van San Antonio. Met haar glasheldere water is het strand erg populair, en alle drie nabijgelegen stranden bieden een prachtige zonsondergang. Maar als jij alleen maar het beste van het beste wil, kan je het beste een reservering maken bij Sunset Ashram. Het restaurant beweert dat zij het mooiste zicht op zonsondergang van Ibiza bieden, en misschien is dat wel zo want je kan vanaf hier namelijk de gehele baai bewonderen. Het wordt hier wel altijd erg druk, dus het is hier aan te raden om vroeg te komen om teleurstellingen te voorkomen.

Es Codolar

Ten zuiden van Ibiza stad en Playa d’en Bossa, en ten westen van natuurpark ses Salines vind je het prachtige strand van Es Codolar. Er liggen hier wel veel steentjes dus het is belangrijk om stevige schoenen aan te trekken. De luxepaardes onder ons kunnen beter vanaf de lounge stoelen bij Experimental beach met een exotische cocktail in de hand van de zonsondergang genieten.

Vanaf hier kan je ook het puntje van de magische rots Es Vedra zien, wat samen met de zonsondergang voor spectaculaire beelden zorgen.

Santa Inés (Santa Agnès)

Ongeveer 20 minuten ten noorden van San Antonio ligt het kleine boerendorpje Santa Inés. Wanneer je verder het dorpje in reist, vind je tussen de bomen het charmante familie restaurant Las Puertas del Cielo verstopt. Het restaurant is vernoemd naar de boog van rotsen die ver boven het water uitstijgt, en waarbij je een prachtig uitzicht hebt vanaf het restaurant. Dit kleine schattige restaurantje is ideaal voor alle mensen die alle drukte en feesten op Ibiza willen ontvluchten, en juist even willen genieten van de schitterende natuur.

San Antonio’s Sunset Strip

De naam zegt het al, de Sunset strip bij San Antonio is de bekendste plek van het eiland om naar de zonsondergang te kijken. De wat avontuurlijker ingestelde toeristen kunnen op de rotsen gaan zitten om zo het beste uitzicht te hebben op de zonsondergang, maar de inmiddels iconische island hotspots café’s zijn razend populair onder sunset watchers. Bij Café’ Mambo, Savannah Ibiza en Café del Mar, kunnen alle vakantiegangers onder het genot van live muziek en een paar overheerlijke cocktails de zon onder zien gaan. Vooral een aandrader voor alle feestbeesten onder ons, want wanneer de zon hier onder gaat begint het feestje namelijk pas!

Maar waar je ook kiest om de zonsondergang te bekijken, zorg er in ieder geval voor dat je ten minste één sunset gaat bekijken tijdens je vakantie op Ibiza. Dit is namelijk zo uniek en waanzinnig mooi, dat je dit hoe dan ook niet wil en mag missen!