museums ook op Ibiza

19 januari 2020 Redactie 927
museums ook op Ibiza

 

Een morgen in de zomer voordat je naar het strand gaat, een regenachtige dag, een wintervakantie. Er zijn vele gelegenheden om één ​​van de musea in Ibiza te bezoeken, die je een andere kant van het eiland laten zien.

Museum Puget
Gelegen aan één van de hoofdstraten van de oude stad Dalt Vila, de straat heet calle Major. Hier vindt je de verzameling aquarellen en oliën van Narcís Puget en Narcís Puget Riquer, een interessant werk dat de bezoeker laat zien hoe Ibiza was in de eerste helft van de XX eeuw. Aan de hand van deze kunstwerken leer je zowel de gewoonten, de dansen, de traditionele kostuums, het landelijke leven en de vieringen op het eiland kennen. Toegang gratis.

Museum van Ethnografie van Ibiza
Met dit bezoek kunt je zowel de gebruiken van het leven van Ibiza leren kennen als de kenmerken van de traditionele huizen van het eiland, zoals Can Ros, het gebouw dat deze collectie herbergt, een uitstekend voorbeeld van de plattelandsarchitectuur op Ibiza. Gelegen in het monumentale complex van Puig de Missa in Santa Eulària des Riu, het museum toont kleding, sieraden, huishoudelijke voorwerpen, veldgereedschap, diverse ambachten, muziekinstrumenten, wapens en andere voorwerpen van persoonlijk gebruik.

Museum van hedendaagse kunst van Ibiza
Ook in Dalt Vila, een paar meter van het stadsplein (plaça de Vila), is het MACE, waarvan de permanente collectie twee interessante voorbeelden van Japanse gravures en handgemaakte posters uit de jaren 70 bevat, evenals een selectie van hedendaagse schilderijen . Het MACE organiseert ook interessante tijdelijke tentoonstellingen gewijd aan hedendaagse nationale en internationale artiesten. Gratis toegang.

Monografisch Museum en Punic Necropolis van Puig des Molins
Het bezoek aan dit museum gelegen in Ibiza stad maakt het mogelijk om één van de belangrijkste necropolen van het Middellandse Zeegebied te observeren dankzij de goede staat van instandhouding en het aantal en verscheidenheid aan graven. Het museum bevat ook een bezoek aan het archeologisch museum met belangrijke Fenicische, Punische en Romeinse overblijfselen in de begrafeniskamers: kettingen, bronzen en loodgereedschappen, aardewerken kruiken en potten, projectielen, amuletten, munten en andere voorwerpen. Een reis naar het verleden van het eiland.